Volledig scherm
Mark van Bommel en Patrick Vieira, hoofdtrainers van PSV en OGC Nice. © BSR Agency

Van Bommel vindt dat PSV eerder had moeten toeslaan tegen Olympique Nice

PSV verloor zondagmiddag in Zwitserland in een oefenduel met 3-2 van Olympique Nice. In het eerste halfuur maakte de ploeg van Mark van Bommel een goede indruk en stond via Sam Lammers een voorsprong op het bord. Daarna verzuimde Cody Gakpo de 2-0 te maken en kwam PSV alsnog achter. Die tegenslag kwam de Eindhovense formatie niet meer te boven. 

,,Twee momenten voor rust”, verzuchtte trainer Mark van Bommel. ,,Misschien hebben wij daarna niet veel gecreëerd, maar zij toch ook niet?” De trainer was te spreken over het spel van Derrick Luckassen, die deze week zijn eerste wedstrijden sinds november speelde. ,,Derrick was rustig aan de bal, het zag er goed uit. Hij heeft gewoon alle voorwaarden die een centrale verdediger nodig heeft. Ik ben blij dat hij terug is, net zoals ik ook blij ben dat Sam Lammers bijvoorbeeld terug is. Na een huurjaar ga je weer met elkaar aan de slag, zoals je dat elk seizoen weer doet met spelers. Het is niet zo dat ik met elke speler apart ga zitten. Soms zit je met iemand in de gondel, soms kom je elkaar in het hotel of ergens anders even tegen. Ik geloof niet zo in afspreken om acht uur op mijn kamer en dat dan om kwart over acht de volgende weer aan de beurt is en daarna om half negen weer de volgende.”

Luckassen speelde omdat Trent Sainsbury niet helemaal fit was. ,,Dat hoeft niet zolang te duren”, denkt Van Bommel. Is Toni Lato, de nieuwe linksback van PSV, vrijdag al inzetbaar bij het oefenduel PSV-Aris Saloniki? ,,Hij is net van vakantie teruggekomen en dan is hij een week in training, dus dat zullen we moeten bekijken.” PSV heeft nog twee weken de tijd om iedereen te prepareren voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen FC Basel. ,,Het wordt niet makkelijk”, waren de laatste woorden van Van Bommel voordat hij in de PSV-bus stapte.  

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen