Volledig scherm
PSV-trainer Mark van Bommel na het duel met FC Emmen. © VI Images

Van Bommel vindt dat PSV zichzelf tekort heeft gedaan

Mark van Bommel was na FC Emmen-PSV vol verbazing over het puntenverlies van PSV. De 2-2 kwam hard aan in het Eindhovense kamp, zeker omdat er tot de 0-2 niet veel aan de hand was. ,,We hadden totale controle en moesten eerder afstand nemen”, vond de PSV-trainer. ,,Na de 1-2 valt een bal in de zestien en is het 2-2.”

PSV had eerder de 0-3 moeten maken, vond Van Bommel. ,,We waren slordig in de laatste pass en de de pass voor de laatste pass.” Twee VAR-beslissingen brachten zijn ploeg niet uit het lood, dacht de trainer. Scheidsrechter Kamphuis keurde twee goals af, waardoor PSV lang op 0-1 bleef steken. Na een goal van Angelino leek het pleit alsnog beslecht, maar scoorde FC Emmen in de slotfase dus twee keer. ,,Het enige wat ik aan de VAR-momenten niet begrijp, is waarom Gutiérrez een gele kaart krijgt”, aldus Van Bommel, die aanvoerde dat de Mexicaan niets kon doen aan zijn handsbal. 

Volgens Van Bommel verandert er niets aan de rol van PSV na het gelijkspel, nu Ajax de koppositie waarschijnlijk overneemt. ,,Wij kijken naar onszelf”, zei hij.  

Bekijk hieronder ook de videoreacties van Daniel Schwaab en Nick Viergever:

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen