Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel vindt niet dat PSV uit vorm is of landerig speelt

Voor Mark van Bommel is er geen twijfel: PSV of de spelers zijn niet uit vorm. Dat de uitvoering een keer ‘minder’ is, vindt hij niet abnormaal. ,,Kijk eens hoe we onze thuiswedstrijden dit seizoen hebben gespeeld.” 

De trainer is het ook niet eens met stromingen die vonden dat zijn elftal vorige week ‘landerig’ speelde tegen NAC. ,,Als iemand dat vindt, betekent het dat de lat gewoon heel erg hoog ligt. We hebben dit seizoen al een keer met 5-0 en 6-0 gewonnen, een uitwedstrijd met 7-0. Kijk eens naar de uitslagen van al onze thuiswedstrijden. Win je dan een keer met 2-0 van NAC, dat op plek 18 staat, dan noemt men dat landerig en saai”, ageerde hij. 

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV liet Van Bommel merken dat hij denkt dat de onvolkomenheden uit het duel met NAC snel aan te pakken zijn. ,,Als je niet in vorm bent, is dat misschien lastiger. Het gaat om de technische uitvoering. Dan heb je het bijvoorbeeld over het kaatsen, de manier van aanspelen, het tempo van de passes, het moment en de aanname. Het mooie is dat dat snel te verbeteren is.” 

Fluiten

De coach van PSV vindt dat PSV gewoon wedstrijden moet blijven winnen. ,,Het kan altijd beter en dat heb ik eerder dit seizoen gezegd en ook zaterdag na de wedstrijd tegen NAC. Ook zondag moeten wij weer onverstoorbaar zijn. Het maakt niet uit wanneer we spelen en waar en wat de omstandigheden zijn, we willen winnen.” 

Is de vorm weg bij een aantal spelers? ,,Ik zie dat niet.” Een deel van het publiek in het Philips Stadion floot zaterdag even toen Denzel Dumfries een paar ballen terugspeelde. Het fluitconcert leek niet tegen Dumfries gericht, maar meer op het spel van PSV. ,,Ik heb me daaraan geërgerd”, zei Van Bommel. ,,Als het even minder lijkt qua passing, moet je geen eigen spelers gaan uitfluiten. Het is heel mooi dat de harde kern achter onze tribune dat goed oppikte. Steun de ploeg, ook als het even minder lijkt. In de afgelopen dertien thuiswedstrijden hebben we grote uitslagen geboekt en het kan ook wel eens 2-0 worden. Dat is geen reden om eigen spelers uit te fluiten.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries had het vorige week lastig tegen NAC. © BSR Agency

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7032 stemmen