Volledig scherm
Mark van Bommel. © VI Images

Van Bommel ziet bij zijn jonge groep nu ook zakelijk vernuft

Mark van Bommel was na de 0-2 zege van PSV in Almelo een tevreden man. Dat was ook wel logisch: Heracles-uit is traditiegetrouw een lastige wedstrijd en PSV had dankzij goede goals van Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren uiteindelijk niet al te veel problemen met de tegenstander. Heracles had PSV misschien wel pijn kunnen doen, maar was aanvallend onmachtig. 

Dat het anders had kunnen lopen, stipte Van Bommel ook aan. PSV was niet in topvorm, maar wel goed genoeg om schadevrij te blijven. ,,Heracles kreeg voor rust ook kansen. Dit is een moeilijke wedstrijd, die je niet zomaar wint. We kwamen vroeg op voorsprong en konden daardoor wat makkelijker voetballen. We hebben een jonge ploeg die tot veel in staat is en soms heel veel goals kan maken, maar nu ben ik blij dat we zakelijk en degelijk de punten mee naar huis nemen.”

PSV trok volgens Van Bommel ook op karakter de zege binnen, na een mooie treffer van afstand van Bergwijn en een omschakelgoal van Ihattaren, die hij nog knap maakte. De 17-jarige middenvelder en ook Cody Gakpo (20) krijgen bij PSV nu veel speeltijd, omdat er de nodige blessures zijn. Van Bommel mist momenteel een complete voorhoede en een nummer tien. Hirving Lozano staat op het punt om naar Napoli te verkassen en met Armindo Bruma, Sam Lammers en Gastón Pereiro zijn er drie blessuregevallen. Bruma kwam er voor deze wedstrijd bij. ,,Hij heeft een bovenbeenblessure en we moeten even kijken hoe zich dat gaat ontwikkelen de komende dagen.” Hoelang Bruma ongeveer absent is, kon Van Bommel nog niet aangeven. 

 Bergwijn: ‘Gewoon blijven voetballen’

 ‘Rosario’: ‘We hadden de wedstrijd onder controle’

PSV