Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel ziet geen verval bij PSV na de winterstop

,,Hoe vaak heeft onze tegenstander op goal geschoten?”, zei Mark van Bommel vrijdag over de laatste proeve van bekwaamheid van PSV, tegen Fortuna Sittard. 

De trainer vindt niet dat zijn ploeg matig uit de winterstop is gekomen. Het totaal onnodige puntenverlies in Emmen van PSV werd gevolgd door een krappe zege op FC Groningen en een late oorwassing voor Fortuna Sittard, na een op het oog matte eerste helft. ,,We waren toen vooral slordig en stonden uit formatie”, vond Van Bommel, die geen trend ziet in het nieuwe jaar. Voor de volledigheid: Fortuna schoot vorige week geen enkele keer op doel. 

Gakpo

Maar toch. Zo overtuigend als het in de eerste seizoenshelft regelmatig ging, zo ging het in januari nog niet. Na een rommelige helft walste PSV vorige week alsnog over de promovendus heen, met een numerieke meerderheid, mede dankzij de frisse benen van Cody Gakpo. Zondag wordt duidelijk of Hirving Lozano en Steven Bergwijn kunnen spelen, die de afgelopen weken met fysieke klachten uitvielen. Zij gaan in principe gewoon mee naar de uitwedstrijd van zondag in Utrecht, tenzij de afsluitende training op zaterdag andere inzichten oplevert. 

PSV neemt met het duo geen risico's en voor Lozano geldt dat hij het protocol dat voor een hersenschudding geldt volledig moet doorlopen. ,,Ze hoeven de laatste training niet per se te voltooien om bij de ploeg te zitten”, zei Van Bommel, die Lozano vorige week verving door Donyell Malen. 

Van Malen werd veel verwacht, omdat hij dit seizoen als invaller een paar keer uitstekend presteerde. Dat viel vorige week niet mee, al blijft er bij PSV vertrouwen dat Malen op termijn wel doorkomt. ,,Het was ongelukkig, daar moet je niet omheen draaien”, zei Van Bommel. ,,Hij is heel ijverig en ambitieus en wil het laten zien nu, nu hij in de basis startte. Dat tekent hem. We stonden niet goed op het veld, waardoor er ruimtes vielen en wat ten koste ging van het spel. Ik heb hem gewisseld omdat hij na een gele kaart ging forceren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8176 stemmen