Volledig scherm
Bert van Marwijk. © BSR/SOCCRATES

Van Marwijk wordt bondscoach van Verenigde Arabische Emiraten

Vierjarig contractBert van Marwijk wordt de nieuwe bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 66-jarige coach heeft vandaag een contract voor vier jaar getekend. 

Het contract van Van Marwijk bij de Verenigde Arabische Emiraten loopt tot en met de Azië Cup in 2023, met kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar als grootste doel. 

Vandaag tekende Van Marwijk zijn contract, morgen zal hij worden gepresenteerd aan de media. Hij zit komende dinsdag op de tribune voor de wedstrijd tegen Syrië. 

Adviseur bij PSV

De ervaren oefenmeester adviseert trainer Mark van Bommel dit seizoen bij PSV in een rol als mentor en doet dat zonder bij duels op de bank te zitten. Hij staat af en toe op het trainingsveld, is beschikbaar als klankbord en zit bij wedstrijden op de tribune. 

Tijdens interlandperiodes is het bij PSV doorgaans rustig omdat veel spelers naar nationale ploegen zijn. Mede daarom is er voor Van Marwijk geen beletsel om een nieuwe route richting het WK aan te pakken en kan hij zijn werk bij PSV blijven uitvoeren.

UAEFA on Twitter

اتحاد الكرة يُكمل اجراءات التعاقد مع الهولندي فان مارفيك لتولي تدريب منتخبنا الوطني .. #منتخب_الإمارات