Volledig scherm
Dennis Haar: ‘Het ontwikkelen van jonge spelers is ons primaire doel’ © Pro Shots

Veel talenten mogen niet meedoen bij Jong PSV-MVV: ‘Het gaat om het grotere geheel’

Jong PSV kan maandagavond bij winst op MVV naar de vijfde plaats in de eerste divisie stijgen. Het zou een topprestatie zijn van de Eindhovense beloften, die de afgelopen weken nogal wat ervaren spelers verloren. Voor de Eindhovenaren gaat het niet zozeer om de ranglijst, maar vooral om het doorontwikkelen van jonge spelers. 

Trainer Dennis Haar kan geen beroep doen op de talenten die zondag in Emmen bij het eerste elftal op de bank zaten en vindt dat zonde. Zij mogen op een maandag niet meer spelen bij de beloften, als ze in het weekend daarvoor op het wedstrijdformulier bij het eerste elftal stonden. ,,Het gaat mij om het grotere geheel. Ik vind dat we hiermee talenten de mogelijkheid ontnemen om zich te kunnen ontwikkelen." Haar kijkt niet primair naar de ranglijst - natuurlijk is het voor hem en zijn ploeg iets moois om voor te spelen - maar het gaat hem en PSV om de ontwikkeling van jonge talenten. 

Juist nu de eerste divisie zo wordt geprezen als platform waar jonge spelers snel progressie kunnen boeken, mag Haar dus bijvoorbeeld Mohammed Ihattaren, Michal Sadílek en Cody Gakpo maandagavond tegen MVV niet opstellen. ,,Het heeft niet met het beleid bij het eerste elftal te maken", aldus Haar. ,,Daar gaat het om een kampioenschap en je kunt als hoofdcoach niet maar drie wissels meenemen. We moeten met zijn allen in de voetballerij durven kijken naar het grotere plaatje en het is goed dat jonge spelers zich via de eerste divisie kunnen ontwikkelen."

Haar heeft maandagavond op De Herdgang toch een goede ploeg tot zijn beschikking, waar onder anderen Mauro Júnior, Matthias Verreth, Zakaria Aboukhlal en Joël Piroe het mooie weer kunnen maken. Afgelopen week speelde hij in een midweeks duel met dezelfde formatie knap gelijk tegen de beloften van Manchester United. MVV is een ploeg die het Jong PSV eerder dit seizoen in De Geusselt moeilijk maakte en Haar rekent ook maandag niet op een eenvoudige klus. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6980 stemmen