Volledig scherm
© ANP

Verdachte ontkent rol bij grote rookwolk PSV-Ajax

EINDHOVEN - De 35-jarige Eindhovenaar die werd aangehouden vanwege de rookbommen die PSV-Ajax zondag overschaduwden, ontkent dat hij heeft meegewerkt aan een gecoördineerde actie van de PSV-aanhang. 

De verdachte was niet een van de aanstichters van de enorme zwarte rookpluim die paniek veroorzaakte op de tribunes maar heeft alleen een achtergebleven rookpot aangestoken. Zijn advocaat Bas Ruijters heeft dat gezegd nadat het voorarrest van de man woensdag met twee weken werd verlengd.

De raadsman zegt dat er zondag in totaal veertien rookpotten zijn aangestoken. Dertien rookpotten veroorzaakten de enorme rookwolk. De verdachte Eindhovenaar zegt dat hij toen niet op de tribune was en van de commotie niks heeft gemerkt. Bij terugkeer in het vak heeft hij een achtergebleven rookpot aangestoken, aldus zijn verklaring.

,,Hij heeft één potje aangestoken en dat heeft hij bekend. Maar dat gebeurde tien minuten later toen het rookgordijn uit het stadion was en de rust was weergekeerd. Hij heeft geen contacten met de harde kern en is niet betrokken bij een gecoördineerde actie. Het was een stommiteit en hij heeft veel spijt'', aldus Ruijters. 

De politie gaat vanwege de grote hoeveelheid rookpotten uit van een geplande actie en is nog op zoek naar meer betrokkenen. Het vermoeden bestaat dat het ging om een protest van de fanatieke aanhang tegen stadionverboden. 

PSV