Viergever over teruggekeerde Schwaab: ‘Een echte prof, die we qua leeftijd en ervaring nodig hebben in de groep’

Naast de zege op ADO Den Haag stemt ook de terugkeer van Daniel Schwaab tot tevredenheid bij de spelers van PSV. Zeker ook bij Nick Viergever, die vorig seizoen veelal met de Duitsers een centraal duo vormde. ,,Daniel is een goede speler, een echte prof ook”, benadrukt Viergever. 

,,Voor het evenwicht in de selectie is het ook prettig om Daniel er weer bij te hebben, we hebben heel veel jonge jongens. Hij brengt veel ervaring mee, dat hebben we nodig in de groep.” Viergever roemt niet alleen de speler Schwaab, maar ook de persoon.  De Duitser organiseerde na een overwinning van PSV eens een barbecue voor het hele team bij hem thuis. ,,Ik gun Daniel alles, hij is niet alleen een goede speler, maar ook een goed persoon.” 

Baumgartl

Schwaab zal de concurrentie onder meer aan moeten gaan met een landgenoot: Timo Baumgartl. Viergever heeft nu twee wedstrijden met de van VfB Stuttgart overgekomen verdediger in het centrum gespeeld. En hij is positief. ,,Timo doet het gewoon goed, zeker na zo’n korte voorbereiding. Desondanks staat hij er wel meteen, we communiceren goed met elkaar en weten steeds meer wat we van elkaar willen.” Om de samenwerking nog iets soepeler te laten verlopen, hebben Viergever en Baumgartl meer wedstrijden nodig. Zoals zondag tegen ADO. 

Volledig scherm
Nick Viergever in actie tegen ADO Den Haag. © BSR Agency

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9368 stemmen