Volledig scherm
Gastón Pereiro. © BSR/SOCCRATES

Watford toont interesse in PSV-middenvelder Gastón Pereiro

Langzaam maar zeker komt het transferspel rondom Gastón Pereiro op de wagen. De middenvelder van PSV is door zijn zaakwaarnemer Paco Casal aangeboden bij AC Milan, maar er zijn meer clubs die interesse hebben getoond. Onder meer het Britse Watford is een van de gegadigden om Pereiro in te lijven en de leiding van die club heeft inmiddels met Casal gesproken. Er ligt nog geen bod bij PSV, dat voorlopig de ontwikkelingen moet afwachten. 

De Uruguayaans international mag deze transferzomer voor een goede prijs vertrekken bij PSV, dat ondanks zijn nog maar eenjarige contract op een dubbelcijferig aantal miljoenen vlast. Of dat er uiteindelijk van gaat komen, moet worden afgewacht. De zaakwaarnemer van Pereiro staat niet direct bekend als de meest berekenbare partner en wisselde in het verleden nogal eens van gedachten. Hij liet een voorstel van PSV om het contract van Pereiro te verlengen meerdere malen lopen. De komst van Pereiro in 2015 draaide uit op een tamelijk curieus transferspel, waarbij PSV er uiteindelijk toch in slaagde zijn handtekening onder een vijfjarig contract te krijgen. Dat kostte zeven miljoen euro en dat geld wil PSV terugverdienen. 

Pereiro zelf is er nooit volledig in geslaagd de twijfels over zijn prestaties weg te nemen. Hij wisselde hoge pieken met dalen af, maar wist in elk van zijn vier eredivisieseizoenen desondanks tien of meer goals te maken. Bij veel scoutingsapparaten van buitenlandse clubs staat hij er door die goede statistieken toch goed op. Soms spatte de klasse er in zijn acties vanaf en met zijn techniek veroverde hij de harten van veel voetballiefhebbers. In enkele wedstrijden per seizoen liet hij het ook afweten, waardoor van een constant jaar geen sprake is geweest. 

Momenteel is Pereiro actief bij het nationale team van Uruguay, tijdens de Copa América. Tijdens het eerste groepsduel was hij invaller. 

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9243 stemmen