Ritsu Doan en Armindo Bruma, twee van de vele PSV-aankopen dit seizoen.
Volledig scherm
Ritsu Doan en Armindo Bruma, twee van de vele PSV-aankopen dit seizoen. © VI Images

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

POLLDe Champions League werd misgelopen, maar met 23 uit 9 in de Eredivisie en 6 uit 2 in de Europa League kan PSV verder terugkijken op een uitstekende start van het seizoen 2019 - 2020. En dat terwijl de ploeg van Mark van Bommel met de nodige mutaties te maken had en het even duurde voordat de selectie op orde was. Welke PSV-aankoop maakte tot nu toe de meeste indruk?

53 keer scoorden Luuk de Jong en Hirving Lozano afgelopen seizoen samen voor PSV, alle competities meegenomen. Beide spelers verlieten de club afgelopen zomer en dus zocht de technische leiding naar nieuwe aanvallende impulsen. Die werden onder meer gevonden in de persoon van Armindo Bruma. De Portugees (24) kwam voor de nodige miljoenen over van RB Leipzig. Scoren deed de dribbelaar tot nu toe vier keer.

Waar PSV met Daniel Schwaab de ene Duitse centrumverdediger (tijdelijk) uitzwaaide, verwelkomde het met Timo Baumgartl (23) de andere. De voormalig jeugdinternational tekende tot medio 2024 en veroverde snel een basisplek, al zat hij tegen FC Groningen en VVV-Venlo op de bank. Olivier Boscagli (21) greep halverwege augustus zijn kans met diverse basisplaatsen op rij, maar moest de afgelopen weken weer genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Misschien wel de meest opvallende PSV-transfer van dit seizoen, is de huur van de Griekse spits Kostas Mitroglou. Nog merkwaardiger was het debuut van de 31-jarige voormalig topschutter van Benfica. Net aangekomen in Eindhoven -de inkt op het contract van Mitrogol was nog niet droog- of hij mocht al zijn debuut maken tegen Apollon Limasol. Hoewel de huurling het na die wedstrijd uitsluitend met een aantal invalbeurten moest doen, scoorde hij al twee keer.

In de week voor het sluiten van de transfermarkt, trok PSV nog één keer de knip. Na lang onderhandelen werd Ritsu Doan aangetrokken. De Japanse spelmaker, 21 jaar oud, kwam over van FC Groningen. De linkspoot lijkt met Bruma te strijden om de positie van rechtsbuiten, maar kan ook als 'tien’ uit de voeten.

Naast het genoemde vijftal versterkte PSV zich ook nog met Ibrahim Afellay, Toni Lato en Robbin Ruiter. De momenteel geblesseerde Sam Lammers keerde terug van een verhuurperiode aan Heerenveen, Lars Unnerstall kwam terug na een seizoen bij VVV-Venlo en Daniel Schwaab verbond zich na een clubloze zomer opnieuw aan de ploeg.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen

Bekijk hieronder de aflevering van ‘Clubwatchers’ van deze week.

PSV