Volledig scherm
Bernhard ten Brinke. © AFP

Bernhard ten Brinke verbaast zichzelf in Dakar Rally

UpdateDe Spaanse rallyveteraan Carlos Sainz heeft weer eens van zich doen spreken in de Dakar Rally. De 55-jarige oud-wereldkampioen zegevierde in zijn Peugeot in de zesde etappe van de Dakar Rally.

Hij reed de ruim 300 kilometer lange proef van Arequipa in Peru naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz vier minuten sneller dan de Franse klassementsleider Stéphane Peterhansel (Peugeot). De Nederlander Bernhard ten Brinke reed zijn Toyota solide naar de zevende plaats en handhaafde zich als derde in de tussenstand.

Volledig scherm
Carlos Sainz. © AP

,,Dat ik op de derde plek zou staan bij het ingaan van de rustdag had ik echt nooit verwacht'', aldus Ten Brinke. ,,We hebben vandaag niet 'gepusht'. Ik heb de snelheid aangehouden waarmee ik me comfortabel voelde. Ik kijk ontzettend tevreden terug op de eerste week. Dat ik hoger geklasseerd sta dan mijn ploeggenoten Giniel de Villiers en Nasser Al Attiyah is best ongelooflijk.''

De Nederlandse fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa hoopt dat hij zijn positie in het klassement in de tweede week met succes kan verdedigen. ,,Ik verwacht dat de tweede week loodzwaar zal worden met weer heel veel duinen en de marathonetappe.''

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.