Volledig scherm
Gerard de Rooy © Rallymaniacs

De Rooy eindigt als zesde in etappe 11 Africa Race en staat vierde

De laatste etappe van de Africa Eco Race in Mauritanië was zaterdag opnieuw een te snelle proef voor Gerard de Rooy uit Son. Hij joeg de Petronas Team De Rooy Iveco tot tegen de begrenzer, maar kon daarmee niet op tegen de auto’s en buggy’s die snelheden tot rond de 180 kilometer haalden. Aan de finish van de tocht van 219 kilometer noteerde hij zodoende de zesde tijd.

De elfde etappe van de Africa Eco Race begon vroeg en was niet al te lang, omdat de deelnemers zaterdag de grens met Senegal over trekken. Daar is zondag de laatste proef, een rit van 20 kilometer over het strand bij Lac Rose.  ,,Er was vandaag geen tijd goed te maken”, constateerde De Rooy bij de finish zaterdag. ,,De mix van zand en snelheid slaat nog te veel door in het voordeel van snelheid. De Africa Eco Race is een geweldige rally en ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad met mooie, lange specials, maar het parcours is nog te veel gemaakt voor de buggy’s. Daar kan ik, begrensd op 150, niet tegenop.”

De tiende etappe was vrijdag dé kans voor De Rooy om nog op het podium te komen in het eindklassement, maar dat mislukte. ,,Dat heb ik zelf verkloot doordat ik een uur vast kwam te zitten”, zegt hij zelfkritisch.

In het overall klassement kan Mathieu Serradori de overwinning nauwelijks nog ontgaan. De Rooy gaat op de vierde plaats de slotetappe in. Zijn achterstand op Serradori bedraagt 4.42.03. Voor het podium komt De Rooy 32 minuten tekort.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement