Volledig scherm
Gerard de Rooy © Team de Rooy

De Rooy ziet geen kans om in te lopen op leider Serradori

Tegen de verwachtingen van Gerard de Rooy in maakte de negende etappe van de Africa Eco Race geen grote verschillen. De coureur uit Son won slechts 22 seconden op klassementsleider Mathieu Serradori, waardoor De Rooy vierde blijft.

,,Het was minder moeilijk dan ze gezegd hadden”, oordeelde Gerard de Rooy aan de finish bij Amodjar. ,,Eerlijk gezegd vond ik de duinen in de vorige etappe moeilijker dan deze. Wat niet wegneemt dat het een schitterende special was, met veel zand en paden tussen de bomen door. Heel mooi om te rijden. De navigatie was wel iets lastiger.”

Bonustijd

De duinen in de negende etappe waren talrijk, maar niet erg moeilijk en niet erg hoog. ,,Ze waren wel heel zacht, met scherpe kanten. Wie het niet aandurfde mocht de hoogste duinen overslaan. Daar kregen ze dan wel straftijd voor. Wie de hoogste duinen wel nam, krijgt een half uur bonustijd. Die krijgen wij dus ook nog, maar dat zal niet veel uitmaken, omdat uiteraard alle rijders in de top van het klassement ze hebben gereden.”

Bovenin het klassement veranderde dus niet zoveel als vooraf gehoopt. Serradori behoudt de leiding, op 48 minuten gevolgd door Vasilyev. Nummer 3, Pascal Thomasse, staat op 2.37.03. De Rooy staat een uur en 17 minuten achter de Fransman.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement