Volledig scherm
Antoine Meo. © AFP

Etappezege Meo, Benavides nieuwe leider bij motoren

Antoine Meo heeft de zesde etappe van de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De Fransman was op zijn KTM de snelste in een ingekorte proef van Arequipa in Peru naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz. 

Hij had aan de meet een kleine voorsprong van dertig seconden op de Argentijn Kevin Benavides en de Australiër Toby Price.

De Fransman Adrien van Beveren raakte de leiding in het algemeen klassement kwijt. Hij finishte als achtste op 3.27 minuten en zag Benavides voorbij komen in de stand. De Argentijnse Honda-rijder heeft een kleine twee minuten voorsprong.
De organisatie schrapte het eerste deel van de proef vanwege dikke mist in het Andesgebergte. De motorrijders hoefden daardoor niet over een passage op 4700 meter hoogte.

  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''