Volledig scherm
Archiefbeeld van de truck van Hoondert Rally Team. © Rallymaniacs

Hoondert kan klassement vergeten na kapotte turbo

Een goed klassement is na etappe acht niet meer mogelijk voor de Zeeuwse rally-equipe Hoondert Rally Team. ,,Het was een nationale rampdag", aldus coureur Adwin Hoondert, die wordt bijgestaan door de Bredase navigator Jac Gillis. Reden voor de rampdag: de turbo ging kapot.

Op zo'n honderd kilometer in de proef viel het vermogen van de DAF weg. ,,Dat het de turbo was, hadden we al snel in de gaten. Ik had al de reserve-turbo uit de kist gehaald, toen Wilko zei dat er meer aan de hand was. Meer dan we ter plaatse konden oplossen", verklaarde Hoondert.

Klassement

,,Het klassement is naar z’n grootje. Dat is jammer, maar dat is het risico met een mechanische sport. We kunnen in elk geval nog een paar dagen leuk rijden.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.