Volledig scherm
Archiefbeeld van Maikel Smits. © Maikel Smits

Maikel Smits sterk in pittige vijfde etappe Dakar

Wat voor velen achteraf een zware etappe was, bleek voor de Schijndelse Maikel Smits andere koek: op de motor hij werkte de vijfde etappe van de Dakar Rally als 31e af. ,,Ik heb zo'n mooie dag gehad."

De 266 kilometer gingen Smits goed af: ,,Zoveel moeite als ik had met de duinen in etappe 4, zo gemakkelijk ging het nu”, vertelde Smits in het bivak van Arequipa. ,,Ik wist alle lijnen perfect uit te stippelen. Ik heb in de duinen een heleboel rijders ingehaald.”

De volgende etappe, de laatste voor de rustdag in La Paz, brengt de coureurs naar Bolivia en heeft een special van liefst 313 kilometer. Voor de motoren zal die etappe naar alle waarschijnlijkheid een stuk worden ingekort.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.