Volledig scherm
Archiefbeeld van Maikel Smits. © Maikel Smits

Maikel Smits sterk in pittige vijfde etappe Dakar

Wat voor velen achteraf een zware etappe was, bleek voor de Schijndelse Maikel Smits andere koek: op de motor hij werkte de vijfde etappe van de Dakar Rally als 31e af. ,,Ik heb zo'n mooie dag gehad."

De 266 kilometer gingen Smits goed af: ,,Zoveel moeite als ik had met de duinen in etappe 4, zo gemakkelijk ging het nu”, vertelde Smits in het bivak van Arequipa. ,,Ik wist alle lijnen perfect uit te stippelen. Ik heb in de duinen een heleboel rijders ingehaald.”

De volgende etappe, de laatste voor de rustdag in La Paz, brengt de coureurs naar Bolivia en heeft een special van liefst 313 kilometer. Voor de motoren zal die etappe naar alle waarschijnlijkheid een stuk worden ingekort.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''