Volledig scherm
Marc Leeuw © Rallymaniacs

Organisatie Dakar Rally is genadig voor trucker Leeuw

updateDe naam van Marc Leeuw prijkte donderdagmorgen al op de lijst van opgevers in de Dakar Rally. De Eindhovenaar miste de vijfde etappe van woensdag volledig door een defecte truck. Later op de dag bood de organisatie het vrachtwagenteam toch nog startgelegenheid voor de 6e etappe.

Daarmee is het avontuur in Zuid-Amerika nog niet voorbij voor de equipe van Leeuw Rallysport. 'De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Marc Leeuw (niet gereden in vijfde etappe) staat zometeen wél aan de start van de zesde etappe', aldus een melding van het team op zijn Facebookpagina. 

Woensdag bleek Leeuw niet in staat om aan de vijfde klassementsproef, van San Juan de  Marcona naar Arequipa, in Peru te beginnen. Vanaf de eerste wedstrijdkilometer op zaterdag kampte de DAF met technische problemen. Met name de koppeling baarde veel zorgen. Door materiaalpech moest het team meerdere nachten in de woestijn doorbrengen. 

Hoogteziekte

Voor de 46-jarige Leeuw is het zijn derde deelname aan de Dakar Rally. In 2007, toen nog in Noord-Afrika, moest hij al in de eerste week opgeven omdat hij te laat binnenkwam. In 2012 haalde hij als 35e de eindstreep in Lima. 

Vooraf aan deze editie maakte de ondernemer zich vooral zorgen over de risico's op hoogteziekte in de etappes in Bolivia. Het leek erop dat hij Bolivia, waar de karavaan deze donderdag aankomt, niet eens zou halen. Nu is de hoogte de volgende uitdaging voor Leeuw. 

Ook Martin van den Brink van Mammoet Rallysport, met navigator Wouter Rosegaar uit Zeeland, krijgt een nieuwe kans. In het klassement is de rol van Van den Brink uitgespeeld. Hij zou nog wel voor dagsuccessen kunnen gaan.

Door de opmerkelijk coulante houding van organisator ASO is Ebert Dollevoet tot nu toe de enige opgever uit Brabant. Voor de autocoureur uit Valkenswaard viel woensdagmorgen het doek.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement