Volledig scherm
Team Fried van de Laar Racing. © Rallymaniacs

Van de Laar geniet in de duinen: 'Zijn overal goed doorheen gekomen'

De equipe Fried van de Laar Racing uit Best had het prima naar de zin in de negende etappe van de Afrika Eco Race: de rit door het Chinguetti-gebied in Mauretanië. ,,Het was superleuk", oordeelde Jan van de Laar. Van de 340 kilometer die de  etappe lang was, waren er liefst 250 kilometer duinen. 

Er leek geen einde te komen aan de hoeveelheden zand die Van de Laar op zijn weg vond. Het overgrote deel van de duinen was ook niet zo hoog en de meesten konden op volle snelheid worden genomen. Maar in de verste hoek van de proef lagen een paar hoge duinen, die meer moeite kostten. De organisatie van de Africa Eco Race had er daarom bonuspunten op gezet voor degenen die de top bereikten. ,,Ja natuurlijk hebben we die opgehaald”, grijnsde Van de Laar. “Het was hard werken om boven te komen, maar we hebben ook zitten genieten. We zijn overal goed doorheen gekomen. Niet één keer uit de cabine geweest."

Van de Laar was de tweede truck die bij de finish kwam, iets meer dan een uur na Gerard de Rooy, maar in de uitslag staat hij als vierde truck, op enkele minuten van Tomas Tomecek en Miklos Kovacs. De Tsjech en de Hongaar wisten Van de Laar net voor de duinen te achterhalen en pikten aan bij de DAF. ,,Het was een treintje met ons aan kop. Beetje jammer, want dat betekent dat ik niets ben opgeschoten in het klassement. Daar had ik eigenlijk wel op gehoopt.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement