Volledig scherm
Maurik van den Heuvel eerder deze Dakar Rally. © Photo News

Van den Heuvel dwarsgezeten door technische tegenslag: 'Gewoon jammer'

Maurik van den Heuvel is in de vijfde etappe van de Dakar Rally als vijftiende geëindigd. De Boekelaar had geen slechte dag, maar werd dwarsgezeten door technische tegenslag. ,,Dat is gewoon jammer. Het was een hartstikke mooie proef."

Van den Heuvel werd al vroeg op de dag getroffen door een kapotte spoorstang. ,,Op twintig kilometer al. Dan ben je drie kwartier tot een uur bezig." Ondanks het technisch ongemak kende de trucker verder een goede dag. ,,De eerste 50 kilometer waren echt moeilijke duinen, maar we gingen er lekker doorheen.” 

De trucker - met navigator Wilko van Oort uit Uden en monteur Martijn van Rooij uit Ravenstein naast zich - had gekozen voor banden die meer geschikt zijn voor routes met meer stenen. Dat kwam in het laatste deel van de wedstrijd van pas: ,,Daar hebben we volgens mij nog veel goed kunnen maken.”

Op 1,19.51 van etappewinnaar Eduard Nikolaev passeerde de Boekelaar uiteindelijk de finish. Van den Heuvel verloor zijn zesde plaats in het klassement. Door zijn goede tweede deel van de race kon hij een top 10-positie echter ternauwernood vasthouden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement