Volledig scherm
Greg van Avermaet © ANP

Wullems voorlopig niet te verslaan in ED Lezerstour

In Mûr-de-Bretagne was het een spektakel in de zesde rit van de Tour de France, maar in de ED Lezerstour verandert er weinig. Jos Wullems bleef makkelijk overeind in de gele leiderstrui. Ronny van Dooren wist knap de dagzege te pakken en bleef Hans Sonnemans met een enorm verschil - 17 punten - voor.

Wullems was op de steile slotklim goed bij de les en hield de achterstand op de klassementsmannen met een goede sprint in de benen beperkt. Hij werd 38ste stek op ‘slechts’ 43 punten achterstand op etappewinnaar Van Dooren. In de vijfde etappe had de Somerenaar nog vier punten voorsprong op nummer twee Dick Maas, maar Maas had evenals Sunweb-kopman Tom Dumoulin pech en viel ver terug in de stand. Maas - eveneens uit Someren - staat daardoor twaalfde in het algemeen klassement.

De nieuwe nummer twee van het algemeen klassement in de ED Lezerstour luistert naar de naam Karin Sleegers. De Gemertse werd 76ste in de etappe, liep met haar score van 266 wel elf punten achterstand op op de leider, maar wipte wel over een aantal deelnemers in de top-tien heen. In het algemeen klassement staat ze achttien punten achter op Wullems. De Gemertse familie Sleegers doet het bovendien erg goed in de Tour, want ook Marcel en Thea Sleegers staan er goed voor. Marcel vind zichzelf een plek hoger op de ranglijst terug dan Thea: op plek zeven.

Vuurwerk op de steile slotklim

Dagwinnaar in Mûr-de-Bretagne was Van Dooren uit Valkenswaard, die zorgde voor vuurwerk op de steile slotklim. Hans Sonnemans uit Asten en Rutger Arts uit Deurne hadden het nakijken op de sprint van de Valkenswaardenaar en kwamen op plek twee en drie binnen. In het klassement staat van Dooren 141ste, maar een dagsucces is natuurlijk altijd mooi meegenomen.