Tinus van Rijsbergen bij de DAF-truck van Philharmonie Zuidnederland, waar hij altijd in rijdt (maar nu even niet).
Volledig scherm
Tinus van Rijsbergen bij de DAF-truck van Philharmonie Zuidnederland, waar hij altijd in rijdt (maar nu even niet). © Kees Martens/DCI Media

Corona achter de schermen: Truckchauffeur Tinus uit Nuenen wil dolgraag de weg weer op

Corona achter de schermenEINDHOVEN - De culturele wereld wordt zwaar geraakt door corona. Hoe gaat het met de mensen achter de schermen? In #9 Tinus van Rijsbergen (64) uit Nuenen, orkestbode en truckchauffeur bij Philharmonie Zuidnederland.

 1. Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaardig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven
  PREMIUM
  In Herinnering

  Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaar­dig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven

  EINDHOVEN - Marcel Diesbergen was een zachtaardige en vriendelijke jongen. Hij hield van sporten, genoot van zijn leven en hij was een groot fan van PSV. Op zondag 19 april 2015 was hij nog met zijn vader naar het kampioensfeest van PSV in de stad geweest. Een paar dagen later verongelukte Marcel tijdens een fietstocht, vroeg in de avond. Marcel was in februari pas 14 jaar geworden.
 2. Chaotische start van het jaar breekt PSV niet op, zoektocht naar de juiste afstelling gaat verder
  PREMIUM

  Chaotische start van het jaar breekt PSV niet op, zoektocht naar de juiste afstelling gaat verder

  De chaotische start van het jaar is PSV tijdens de eerste afspraak van het nieuwe jaar niet opgebroken. Blessures, coronagevallen, een afgelast trainingskamp en mutaties in de selectie leverden bij de herstart van de competitie geen schade op. Het duel met FC Groningen van zondagmiddag was soms een kwelling voor de ogen, maar daar had PSV na afloop maling aan. Drie punten gingen dankzij een minieme zege in de Euroborg (0-1) mee naar Eindhoven en daarmee verlengde PSV het abonnement op de koppositie in de eredivisie met minimaal een week.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven