'Stuk' van 155
Volledig scherm
PREMIUM
'Stuk' van 155 © Maas Theater/155

De Parade in Eindhoven gaat door, maar wordt wel anders dan anders

EINDHOVEN - Op vrijdag 18 juni gaat ie dan toch echt van start in Eindhoven: De Parade. Al is de opzet van het bekende theatercircus anders dan anders vanwege de coronaregels. Op het programma onder andere oud-streekgenoten Remko Vrijdag en Rutger de Bekker, ISH Dance Collective, Het Zuidelijk Toneel en Frank en René Groothof.

 1. Hennie van der Heijden (1943-2020) was helemaal gelukkig als ze met haar hengel aan de waterkant zat
  PREMIUM
  IN HERINNERING

  Hennie van der Heijden (1943-2020) was helemaal gelukkig als ze met haar hengel aan de waterkant zat

  EINDHOVEN - Met een hengeltje langs de waterkant, of in een bootje op het water. De gezamenlijke liefde voor het vissen liep als een rode draad door het huwelijk van Hennie en Wim van der Heijden. Ze waren vismaatjes en zaten, als het maar even kon, elke vrije dag of vakantie aan het water. Hennie overleed op 31 januari 2020 in het MMC, terwijl Wim in het Catharina Ziekenhuis lag te herstellen na een operatie vanwege longkanker.
 2. Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over
  PREMIUM
  Column

  Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over

  Een collega schreef onlangs dat BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) zo'n beetje het meest ondankbare baantje is dat er bestaat. Mensen op straat aanhouden of corrigeren, beboeten, identiteitsbewijzen controleren, allemaal niet fijn om te doen. Maar ik zou er een ander baantje tegenover willen stellen, dat in mijn ogen heel wat vervelender is, namelijk dat van deurwaarder. Dat beroep is nog harder en ingrijpender voor de mensen die er mee te maken krijgen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven