Kunstenaar Stijn Peeters (l) en fotograaf Piet den Blanken exposeren samen bij Pennings Foundation in Eindhoven. In hun handen houden ze een foto van Den Blanken uit 2015. Hij maakte de foto op het Griekse eiland Lesbos, onderdeel van de Balkanroute, het belangrijkste traject voor vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Pakistan. Op de achtergrond het schilderij 'A Study Of Values' van Peeters.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Stijn Peeters (l) en fotograaf Piet den Blanken exposeren samen bij Pennings Foundation in Eindhoven. In hun handen houden ze een foto van Den Blanken uit 2015. Hij maakte de foto op het Griekse eiland Lesbos, onderdeel van de Balkanroute, het belangrijkste traject voor vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Pakistan. Op de achtergrond het schilderij 'A Study Of Values' van Peeters. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Fotograaf en kunstenaar brengen vluchtelingen in beeld: ‘Kinderen nachtenlang in de modder, dat kunnen we toch niet goedvinden?’

EINDHOVEN - Fotograaf Piet den Blanken legt vast wat hij ziet. Kunstenaar Stijn Peeters haalt inspiratie uit die foto’s. Allebei trekken ze zich het lot van vluchtelingen aan. Samen houden ze een expositie over migratie in Eindhoven.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven