Bekijk hier waar de meeste ongelukken gebeuren in jouw buurt

Kinderen tussen de 4 en 18 jaar raken 18 procent vaker betrokken bij verkeersongevallen, in vergelijking met vier jaar geleden. Volgens politie en verzekeraars is sprake van ‘een zeer zorgelijke trend’. Wegen en fietspaden zijn overbelast.

In de eerste helft van 2017 waren bijna 3.100 kinderen en tieners betrokken bij een ongeval. In dezelfde periode in 2014 bleef dat aantal steken op zo’n 2.600. Dat blijkt uit cijfers die het AD heeft opgevraagd bij verkeerskundig ict-bureau VIA, dat gegevens verzamelt over verkeersongevallen in Nederland. Zoom in op de kaart om op straatniveau te bekijken waar bij jou in de buurt kinderen betrokken raken bij ongelukken en om te zien of daar slachtoffers bij zijn gevallen. 

Lees hier ook
Kinderen vaker betrokken bij verkeersongeluk
Vaak rijdt de buurman een dochter dood

Volledig scherm
© Shody Careman
  1. Milan redde moeder en dochter van verdrinking en krijgt een onderscheiding

    Milan redde moeder en dochter van verdrinking en krijgt een onderscheiding

    De zeventienjarige Milan ten Broek uit Amersfoort was op zaterdag 11 november onderweg, toen bij langs de A12 bij Veenendaal een auto te water zag gaan. Milan, zelf lid van een waterpoloclub, twijfelde geen moment en redde zo het leven van Jolande en haar dochter op het nippertje van een verdrinkingsdood. Voor deze bijzondere actie ontving hij zaterdagavond een onderscheiding uit de handen van de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius. Jolande bezoekt morgen haar redder om hem te bedanken.