Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Balkestein tussen zijn vier artsen. Van links naar rechts: Luc Maartens, Rutger Haest, Pim Tonino en Hans van Kuijk. © René Manders/Foto van de Meulenhof.

Van fitte tophockeyer tot hartpatiënt: Marcel Balkestein (38) wordt intensief begeleid door medisch team

HEEZE/EINDHOVEN - Hij is als tophockeyer volop in training voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen als voor Marcel Balkestein, dan 31 jaar, de wereld instort. 

Zijn één jaar oudere broer Jean-Paul overlijdt totaal onverwacht tijdens een rondje hardlopen. Het blijkt een erfelijke afwijking, een verdikte hartspier. Marcel is in één klap niet meer die topfitte atleet, maar een potentiële hartpatiënt.

 1. Buikpijn van ploeterend PSV
  PREMIUM

  Buikpijn van ploeterend PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen