Volledig scherm
PREMIUM
Het is een oase van rust in het nomadisch dorp van de kermisexploitanten. © Jean Pierre Reijnen

Achter de coulissen: Kermis in Helmond

ZomerserieHet is de achterkant van de kermis, die bijna nooit iemand ziet. Hoe leven de mensen achter de kermis? In deze aflevering de kermis in Helmond.

Toen zondag om klokslag twaalf uur de attracties op de Helmondse kermis met veel geweld begonnen te draaien, was het muisstil in het mobiele dorp van de kermiskaravaan. De caravans en woonwagens van de exploitanten en hun personeel, tijdens het evenement geparkeerd aan de Engelseweg in Helmond, vormen het basiskamp voor de kermisfamilie.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond