Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Leenders pakt twee kliko's tegelijk, ik hou het bij één. © FotoMeulenhof

Droombaan: Voor één dag de 'ingooier' bij de vuilniswagen in Helmond

ZomerserieHELMOND - Een blauw schijnsel schiet langs de muur. Nog eens en nog eens. Voor mij het sein om naar het raam te snellen, het gordijn op te tillen en mijn neus tegen het glas te drukken. Ik ben drie, vier, misschien vijf jaar oud. Sterke mannen kieperen de metalen vuilnisbakken met scharnierende deksel om in de wagen. En zetten die in één vloeiende beweging terug op de stoep. Sommige tuimelende bakken besluiten om te vallen. Als de Rubensstraat al niet wakker is geworden van het zwaailicht, dan gebeurt dat wel van het kletterende geluid. Ik kijk er gebiologeerd naar.

Mijn moeder herinnert me er nog vaak aan: ,,Jij wilde vuilnisman worden. En dan zei je altijd 'niet de chauffeur, maar de ingooier'." Ik wist toen nog niet dat dit een dubbelfunctie is... 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen wereldtitel voor Daisy Mertens van Vuurvogel Helmond: Peter Tabichi uit Kenia is de beste
    VIDEO

    Geen wereldti­tel voor Daisy Mertens van Vuurvogel Helmond: Peter Tabichi uit Kenia is de beste

    DUBAI/HELMOND - Peter Tabichi uit Kenia is de beste leraar van de wereld. Dat werd zojuist bekendgemaakt op de slotmanifestatie van het Global Education & Skills Forum in Dubai. En dus gaat de titel niet naar Daisy Mertens, juf van groep 7 op basisschool de Vuurvogel in Helmond. Voor de finale bleven na enkele selectierondes tien kandidaten over uit een totaal van meer dan tienduizend genomineerden uit 179 landen.

In samenwerking met indebuurt Helmond