Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Leenders pakt twee kliko's tegelijk, ik hou het bij één. © FotoMeulenhof

Droombaan: Voor één dag de 'ingooier' bij de vuilniswagen in Helmond

ZomerserieHELMOND - Een blauw schijnsel schiet langs de muur. Nog eens en nog eens. Voor mij het sein om naar het raam te snellen, het gordijn op te tillen en mijn neus tegen het glas te drukken. Ik ben drie, vier, misschien vijf jaar oud. Sterke mannen kieperen de metalen vuilnisbakken met scharnierende deksel om in de wagen. En zetten die in één vloeiende beweging terug op de stoep. Sommige tuimelende bakken besluiten om te vallen. Als de Rubensstraat al niet wakker is geworden van het zwaailicht, dan gebeurt dat wel van het kletterende geluid. Ik kijk er gebiologeerd naar.

Mijn moeder herinnert me er nog vaak aan: ,,Jij wilde vuilnisman worden. En dan zei je altijd 'niet de chauffeur, maar de ingooier'." Ik wist toen nog niet dat dit een dubbelfunctie is... 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond