Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Remeeus (midden vooraan) met The Dynamites in 1961. Verder (vlnr): Leo van Dommelen, Joop Lamers, Willy Flohr en Henk van de Burght. © Collectie Henk van de Burght

Eendagsvlieg Oscar Remeeus: pionier van de Nederlandstalige rock-’n-roll uit Eindhoven

ZomerserieEINDHOVEN - Grote solo-successen boekte Oscar Remeeus niet. Toch is de Eindhovenaar (84) een van de sleutelfiguren in de Nederlandse rock-‘n-roll-scene.

In de woonkamer van zijn huis in de wijk Barrier zit een 84-jarige rock-pionier. De voormalig gitarist en zanger is uiterst vitaal, alleen zijn gehoor laat tegenwoordig te wensen over. Nog steeds is hij trots op zijn bekendste compositie ‘Crazy Love’, een nummer waarmee stadgenoot John Lamers in 1961 aan de haal ging. Remeeus schreef het Nederlandstalige liedje –alleen de woorden in de titel zijn Engels- begin jaren vijftig. ,,Ik wandelde in Amsterdam en liep ook even langs de Walletjes”, verhaalt hij over de ontstaansgeschiedenis van het nummer. ,,Daar zag ik een prachtige, blonde vrouw. Ze had alles wat ze hebben moest: uitmuntend. En als ik ergens iets opvallends zie, gaan mijn gedachten draaien.”