Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Gardy Joordens op zoek naar kruiden in de tuin van Marijke Pouwels in Riethoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Dorpskok: Gardy Joordens maakt varkensschouder met kruiden uit Riethoven

ZomerserieRIETHOVEN - Vandeijck in Riethoven is een restaurant van de middenklasse-plus. Chef-kok Gardy Joordens bedacht voor ED een streekgerecht: varkensschouder met Riethovense kruiden.

Gardy Joordens, chef-kok bij Vandeijck, midden in Riethoven, wist al meteen waar hij iets mee wilde: varkensvlees. ,,Dat is een mooi Brabants product. Ik kook er graag mee." Uiteindelijk werd het varkensschouder. Voor de aankleding en garnering koos hij voor kruiden uit de tuin van de Riethovense Marijke Pouwels. Die ging daar gelukkig ook mee akkoord. ,,We kennen elkaar goed", glimlacht hij. 

Kempen