Lintjes

Wie kreeg er dit jaar een Koninklijke onderscheiding? Lees hier het nieuws, achtergrondinformatie, reportages en interviews rond de (regionale) lintjesregen.

 1. Dertien lintjes voor inwoners van Eindhoven; advocate Eva González Pérez van toeslagenaffaire de bekendste

  Dertien lintjes voor inwoners van Eindhoven; advocate Eva González Pérez van toeslagen­af­fai­re de bekendste

  EINDHOVEN - Dertien Eindhovenaren zijn dinsdag geridderd; zij kregen een lintje van koning Willem-Alexander, twaalf uit handen van burgemeester John Jorritsma en één uit handen van minister Kajsa Ollongren van Defensie. De bekendste gedecoreerde is Eva González Pérez. De advocate die al jarenlang vecht voor de gedupeerden in de toeslagenaffaire werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 1. Burgemeester Van Veen verrast elf inwoners van Gemert-Bakel met een lintje
  PREMIUM

  Burgemees­ter Van Veen verrast elf inwoners van Ge­mert-Ba­kel met een lintje

  Maar liefst elf inwoners van Gemert-Bakel kon burgemeester Michiel van Veen dinsdagochtend verrassen met een koninklijke onderscheiding. Een van deze elf werd zelfs geridderd. Grootste verrassing was de onderscheiding aan het einde van de ochtend voor Gemertenaar Huub Schatorjé, sinds 2004 de vaste camerman bij Omroep Centraal TV. Nadat hij voor de omroep de gehele ochtend verslag had gedaan van het uitreiken van de onderscheidingen door de burgemeester, werd ook hij zelf thuis door Van Veen ook in het zonnetje gezet.