Brabantia-topman Tijn van Elderen (links) krijgt de oorkonde uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Rechts burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard.
Volledig scherm
Brabantia-topman Tijn van Elderen (links) krijgt de oorkonde uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Rechts burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard. © Provincie Noord-Brabant

100-jarig Brabantia uit Valkenswaard mag predicaat koninklijk voeren

VALKENSWAARD - Brabantia mag het predicaat Koninklijk voeren. Het interieurmerk met hoofdkantoor in Valkenswaard viert vrijdag zijn 100-jarig bestaan.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk overhandigde de oorkonde die bij het predicaat hoort aan topman Tijn van Elderen tijdens het eeuwfeest van Brabantia in het Evoluon in Eindhoven. Van Elderen noemt het ‘een voorrecht voor onze familie’ om het predicaat te mogen voeren. Hij beschouwt het als ‘een bekroning op 100 jaar vakmanschap en ondernemerschap van mijn vader, grootvader, overgrootvader, ooms en alle collega's die vandaag bij onze Brabantia-familie werken'.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.