Volledig scherm
Een printplaat met chips van NXP. © Martien Schouten

Aandeelhouders NXP happen nog steeds niet toe bij bod van Qualcomm

EINDHOVEN - De aandeelhouders van NXP Semiconductors in Eindhoven happen nog niet bepaald toe als het gaat om het bod van chipgigant Qualcomm. Dat deelt mee dat donderdag 19 procent van de aandelen was aangeboden voor de laatst geboden prijs van 127,5 dollar per aandeel. 

De overname wordt bekrachtigd als 70 procent van de aandelen wordt aangeboden. De termijn van het bod is opnieuw met een week verlengd. Omdat het erop lijkt dat met dit bod onvoldoende aandeelhouders van NXP over de brug zullen komen zal Qualcomm het bod moeten verhogen of moeten intrekken. Het derde alternatief is afwachten tot een cruciale aandeelhoudersvergadering van Qualcomm op 5 april. Dan wordt een besluit verwacht over de vraag of het bedrijf wel zelfstandig kan voortbestaan of niet.

Overname tegen wil bestuur

Zoals bekend voert Qualcomm namelijk tegelijk een andere strijd, waarbij concurrent Broadcom het bedrijf tegen de wil van de raad van bestuur wil overnemen. Deze wordt mogelijk beslist in de uitgestelde aandeelhoudersvergadering van Qualcomm op 5 april. Het uitstel werd afgedwongen door de Amerikaanse overheid omdat die een onderzoek naar deze overname wil doen. 

Broadcom stuurde vrijdag een brief naar leden van het Congress om het belang van de overname van Qualcomm, onder meer voor het onderzoek naar de mobiele communicatietechnologie 5G, te benadrukken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement