Volledig scherm
© thymen stolk

Actie dreigt ook in regio Eindhoven om cao in metaal
en techniek

EINDHOVEN - Na de stakingen in de grootmetaal dreigt nu actie van bedrijven in de metaal en techniek. Het cao-overleg in deze sector strandde na 36 uur praten.

Na vijf onderhandelingsrondes eindigde het overleg met een eindvoorstel van de werkgevers, de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT). De onderhandelaars van de vakbonden vinden dat onvoldoende.

Vakbond FNV wil nu een ultimatum stellen aan de  werkgevers en zegt zich voor te bereiden op mogelijke acties. De Unie en CNV gaan het eindvoorstel van de FWT aan hun achterban voorleggen. Ook zij sluiten niet uit dat acties zullen volgen. 

Onder de cao voor de metaal en techniek vallen volgens onderhandelaar Albert Meeuwissen van De Unie regionale bedrijven als Strukton in Son, enkele VDL-bedrijven, Engie en CroonWoltersDros. Ook voor autoschadebedrijven geldt deze cao. In Nederland betreft het zo'n 300.000 medewerkers in tienduizenden bedrijven.

Meeuwissen van De Unie noemt het mislukken van het cao-overleg 'dramatisch’. ,,Ik had het gevoel dat een akkoord binnen handbereik lag", verwoordt hij.

De laatste onderhandelingsronde werd een marathonzitting van bijna 36 uur.  Het ging volgens Meeuwissen mis toen de werkgevers het hoofdstuk over seniorendagen opnieuw op tafel legden.  De vakbonden willen dat medewerkers vanaf 53-jarige leeftijd gebruik kunnen maken van deze extra vrije dagen. De werkgevers eisen dat de regeling pas vanaf 56 jaar ingaat.

Andere belangrijke strijdpunten zijn de loonsverhoging en het zogenoemde generatiepact, waarbij ouderen korter gaan werken en  ruimte scheppen voor jongeren.

Salarisverhoging

Het eindbod van de werkgevers komt neer op een salarisverhoging van zes procent in twee jaar.  De bonden vinden dat veel te weinig. Meeuwissen stelt dat een cao met een verhoging van zeven procent haalbaar was, mits de werkgevers op een aantal andere punten met eisen van de bonden zouden instemmen. Cruciaal daarin is dat korter werken in het kader van het generatiepact niet afhangt van de welwillendheid van een bedrijf. De bonden willen voorkomen dat bedrijven verzoeken van medewerkers mogen afwijzen met het argument dat ze het veel te druk hebben.

De Unie en het CNV hopen dat de werkgevers zich nog bedenken en weer gaan praten. FWT heeft de bonden een week bedenktijd gegeven voor een reactie op het eindbod. ,,Wij overwegen om daarna de werkgevers een week bedenktijd te geven", zegt CNV-onderhandelaar Marco Hietkamp.