Volledig scherm
Binnen de top van Tesla zou er steeds meer ergernis zijn over het Twittergedrag van Musk. © REUTERS

Advocaten Tesla rekenen op lange en kostbare strijd

Advocaten van automaker Tesla zetten zich schrap voor een kostbaar en langslepend juridisch gevecht naar aanleiding van de tweets die Tesla-baas Elon Musk eerder verstuurde. Volgens Amerikaanse media zouden de juristen rekening houden met een miljardenschade vanwege potentiële aansprakelijkheid.

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) stuurde gisteren een dagvaarding naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk waarin hij schreef dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering al rond was. Musk overtrad mogelijk de beursregels als blijkt dat zijn opmerking over financiering niet volledig klopt. Hij kan zich dan schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.

De afwikkeling van de privaatrechtelijke geschillen zoud qua kosten uiteindelijk nog vele malen duurder zijn dan iedere mogelijk boete die beurswaakhond SEC zou uitdelen. Op Wall Street ging de koers van Tesla omlaag na de berichtgeving. Verschillende investeerders hebben Tesla en Musk aangeklaagd en menen dat hij de federale beurswetten heeft overtreden.

Ergernis

Binnen de top van Tesla zou steeds meer ergernis zijn over het Twittergedrag van Musk. Meerdere bestuurders zouden hem gesommeerd hebben te stoppen met het versturen van tweets. Tesla heeft een aantal juridisch adviseurs ingeschakeld om te helpen het bedrijf van de beurs te halen.

 1. TUI-topman: Vliegen te goedkoop? Tja, dat is marktwerking
  PREMIUM

  TUI-top­man: Vliegen te goedkoop? Tja, dat is marktwer­king

  Fritz Joussen (55) is de hoogste baas van TUI, de grootste reisorganisatie ter wereld. Onder zijn bewind transformeerde TUI zich van traditionele reisaanbieder die pakketreizen verkoopt, naar een bedrijf dat vooral zelf hotels, cruiseschepen en vliegtuigen heeft. Zo bood de onderneming tegenwicht aan de sterke opkomst van digitale reisplatforms als Booking.com. ,,We weten steeds beter wat onze klanten willen.’’
 2. Cryptodromen in Eindhoven: de Florijncoin van ‘serieondernemer en visionair’ Toine Aarts
  PREMIUM
  Achtergrond

  Cryptodro­men in Eindhoven: de Florijn­coin van ‘serieon­der­ne­mer en visionair’ Toine Aarts

  Cryptomunten heten ze: digitale muntjes die het betaalverkeer van de toekomst zouden worden. Maar het vertrouwen in ‘hét alternatief voor de euro’ lijkt snel af te brokkelen. Investeerders weten soms niet waar hun harde euro’s zijn gebleven. Ook in Eindhoven werd een cryptomunt gelanceerd: de Florijncoin. Wat is er enkele maanden na de presentatie over van alle beloften?
 3. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

  Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

  Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.