Volledig scherm
Op Strijp T in Eindhoven is het hoofdkantoor van Additive Industries gevestigd. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Airbus gaat opschalen met Eindhovense metaalprinter

EINDHOVEN - Airbus schaalt als eerste klant van Additive Industries op naar serieproductie met de metaalprinter. De activiteiten worden verplaatst naar Engeland, dichtbij de Britse vestiging van de Eindhovense producent van industriële 3D-metaalprinters.

Airbus heeft de overtuiging dat steeds meer onderdelen van een vliegtuig en vliegtuigmotoren met een 3D-metaalprinter kunnen worden gefabriceerd. ,,In de komende jaren verwachten we een snelle groei van deze ontwikkeling. We geloven dat metaal printen een volwassen fabricagetechnologie wordt die kan concurreren met conventionele productie", laat directeur Joachim Zettler van Airbus-onderdeel Apworks weten.

Apworks test de MetalFAB1 printer uit Eindhoven sinds maart 2016 in het Duitse Taufkirchen bij München waar Airbus zijn hoofdkwartier heeft. Voor de serieproductie van gecertificeerde onderdelen gaan Apworks en Additive Industries samenwerken in Bristol. Additive Industries heeft daar een vestiging op een campus voor de luchtvaartindustrie. Naast het hoofdkantoor op Strijp T in Eindhoven heeft het bedrijf ook regionale centra voor ontwikkeling en ondersteuning in de Verenigde Staten en Singapore.