Volledig scherm
PREMIUM
Astrid van Helvoort en Joost van de Hoef van verzekeringsadviseur AON op de High Tech Campus in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Aon opent in Eindhoven kennisdesk voor start-ups op High Tech Campus

EINDHOVEN - Advies voor startende high tech bedrijven over risico's en hoe die te beheersen. Aon opent daarvoor donderdag een kennisdesk op de High Tech Campus.

Aon ontvouwde na de overname van IAK in Eindhoven groeiplannen voor de Brainport-regio. Uitvloeisel daarvan is een speciale kennisdesk in Eindhoven voor startende bedrijven in de high tech sector. 

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”