Volledig scherm
© ANP

Asfalt Centrale Helmond mag van ACM mee in fusiebedrijf van BAM en Heijmans

HELMOND - De Brabantse Asfalt Centrale in Helmond wordt onderdeel van een nieuwe onderneming. Eigenaar BAM mag zijn asfaltcentrales samenvoegen met die van Heijmans, zo heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) beslist.

De bouwondernemingen bezitten samen tien asfaltcentrales. De ACM had nader onderzoek ingesteld naar de regionale positie van de Helmondse centrale en de Asfalt Centrale Limburg in Stein. Na gesprekken met onder meer wegenbouwbedrijven en opdrachtgevers van verschillende overheden is groen licht gegeven voor de samenvoeging. ,,Uit onderzoek blijkt dat BAM en Heijmans voldoende concurrentiedruk zullen blijven ondervinden van andere asfaltcentrales. Ook blijven ze voor een rendabele bedrijfsvoering afhankelijk van de verkoop aan andere wegenbouwbedrijven", concludeert de mededingingsautoriteit.

Verduurzaming asfaltketen

De Helmondse asfaltcentrale is in 2015 gemoderniseerd om de productie van laag energie asfalt beton mogelijk te maken. BAM en Heijmans willen door een fusie van de centrales ‘kennis, kunde en investeringen in vernieuwing’ bundelen. Belangrijke doelstelling is verdere verduurzaming van de asfaltketen en verbetering van de bezettingsgraad van de centrales.