Volledig scherm
Nieuwe werknemers krijgen in groepjes uitleg tijdens de Onboardingday bij ASML. © ASML

ASML in Veldhoven neemt 341 mensen aan, meeste in een maand ooit

VELDHOVEN - ASML heeft tijdens de zogeheten Onboardingday (welkom aan boord dag) deze week 341 nieuwe werknemers welkom geheten. Dat is het hoogste aantal in een maand ooit. 

Het gaat om mensen, ruim de helft buitenlanders, die voor het eerst beginnen op een van de vestigingen van de chipmachinefabrikant of van een flex- naar een vast contract overstappen. Tijdens de Onboardingday krijgen ze uitleg over praktische zaken op het bedrijf en achtergrond informatie over ASML.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”