Volledig scherm
De ondertekening van de overname met Edward Voncken (m) van KMWE en Peter Vogels (r) van ATM. © KMWE

ATM in Oirschot in handen van toeleverancier KMWE in Eindhoven

EINDHOVEN/OIRSCHOT - KMWE Group in Eindhoven heeft oppervlaktebewerker ATM in Oirschot overgenomen. KMWE is vrijdag overeen gekomen met eigenaar Birdie Beheer om 100 procent van de aandelen over te nemen. Voor welk bedrag dit gebeurt wordt niet vrijgegeven. KMWE neemt alle activiteiten en de 65 werknemers van ATM over. 

ATM blijft als zelfstandige activiteit onder haar eigen naam opereren. ATM was na een verhuizing en de flinke groei van de afgelopen periode op zoek naar een partij, die de toekomstige ontwikkeling mee vorm kan geven. De overname past in de strategie van KMWE om verder te groeien en meerdere expertises in huis te halen.

Hightech componenten

KMWE is toeleverancier van hightech componenten voor de luchtvaartindustrie en machinebouw en verhuist momenteel in fases naar de nieuwe Brainport Industries Campus (BIC) nabij de luchthaven. Met de overname van ATM breidt KMWE zijn activiteiten verder uit in Nederland. ATM is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen en het reinigen van onderdelen en het cleanroom verpakken daarvan. Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de markt.

Hoewel KMWE momenteel zijn activiteiten bijeenbrengt in het BIC is het volgens topman Edward Voncken niet de bedoeling dat de nieuwe collega's ook verhuizen. „ATM is nog niet zolang geleden verhuisd naar het moderne pand in Oirschot met uitbreidingsmogelijkheden. Dat heeft alle voorzieningen zoals een zuiveringsinstallatie, waardoor het voldoet aan de milieunormen. Bovendien heeft het bedrijf een eigen klantenkring en blijft onder zijn eigen vlag werken.”

Volledig scherm
Topman Edward Voncken van KMWE bij een van de machines die net verhuisd zijn naar de Brainport Industries Campus. © Jean Pierre Reijnen

De overname van ATM past volgens Voncken volledig bij de groeiambities van KMWE. „Wij zijn sterk gericht op innovatie en techniek. Door het uitbreiden van onze diensten kunnen we onze klanten nog  beter bedienen. Het reinigen en in de cleanroom verpakken van de componenten die wij maken wordt steeds belangrijker.  We zijn daarom al lang klant van ATM. Daarom zien wij de toekomst en de continuering van onze samenwerking met de nieuwe collega’s en hun klanten met vertrouwen tegemoet.”

Meest moderne technieken

In 2016 is ATM verhuisd naar een nieuw pand, waarbij alle productieprocessen volgens de meest moderne technieken werden ingericht, vertelt Peter Vogels, directeur/eigenaar van ATM. „Mede daardoor hebben we een forse groei kunnen realiseren. Om dat traject succesvol voort te kunnen zetten is het noodzakelijk aan te sluiten bij een grotere partij. Met KMWE hebben we een partner die goed aansluit bij onze bedrijfscultuur, waardoor op veel vlakken synergie bereikt kan worden. Tegelijkertijd kunnen we als ATM onze zelfstandigheid behouden zodat onze klanten en onze medewerkers enkel positieve gevolgen zullen ervaren van deze overname.”

Volledig scherm
Directeur-eigenaar Peter Vogels van ATM (derde van links) in de productiehal van het bedrijf in Oirschot (archieffoto). © Kees Martens