Volledig scherm
Aukje Kuypers krijgt de Prix Veuve Clicquot uit handen van vice-premier Kajsa Ollongren. © Veuve Clicquot

Aukje Kuypers uit Helmond zakenvrouw van het jaar

HELMOND - Aukje Kuypers, algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers uit Helmond, is uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar 2018. De 39-jarige Kuypers kreeg de Prix Veuve Clicquot maandagavond in Amsterdam uitgereikt door vice-premier Kajsa Ollongren.

Volgens de jury draagt Kuypers ‘wezenlijk bij aan de positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland’. De winnares, sinds 2013 directeur van het Helmondse familiebedrijf, kondigde aan zich komend jaar in te zetten voor meer diversiteit en daarmee ‘anders denken’ binnen de technische branche.

Kuypers is de 37e zakenvrouw op rij die de prijs is toegekend uit naam van het champagnehuis dat door weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin na de dood van haar man tot grote bloei werd gebracht. 

Winnares van 2017  was Elske Doets, directeur-eigenaar van reisorganisatie Jan Doets America Tours.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.