Wie afstudeert van de universiteit of het hbo had al relatief goede kansen op een baan, en die kansen zijn alleen maar toegenomen.
Volledig scherm
Wie afstudeert van de universiteit of het hbo had al relatief goede kansen op een baan, en die kansen zijn alleen maar toegenomen. © Getty Images/iStockphoto

Baankansen voor jongeren na lockdown groter dan voor crisis, vooral voor hogeropgeleide

De baankansen van jongeren zijn na de lockdown van begin dit jaar gemiddeld genomen hersteld tot boven het niveau van voor de coronapandemie. Wel is het verschil groter geworden tussen de kansen voor hogeropgeleide en lageropgeleide jongeren.

 1. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.
 2. Zo reageert Nederland op de persconferentie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’
  reacties

  Zo reageert Nederland op de persconfe­ren­tie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’

  Na een winterslaap van ruim vijf weken gaat Nederland vanaf morgen bijna helemaal van het slot. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden. Waar horecaondernemers in jubelstemming verkeren, overheerst in de evenementensector diepe teleurstelling. ,,Met verbijstering hebben wij naar deze schertsvertoning gekeken.”