Volledig scherm
Bavaria introduceert een bierijsje van haar Radler Lemon © Bavaria

Bavaria komt met bierijsje: radler op een stokje

LIESHOUT - Bavaria introduceert dit weekend op festival Wish haar nieuwste creatie: een bierijsje. Het gaat om een Radler Lemon, alleen dan bevroren op een stokje. Ook handig: na zeven stuks mag je nog steeds autorijden.

Bavaria had al wel een radler, een soort kruising tussen bier en frisdrank, met citroensmaak. Het idee om dat om te toveren tot een ijsje werd bedacht tijdens een soort interne wedstrijd. Alle medewerkers, van de brouwers tot de vrachtwagenchauffeurs, mochten daarbij een idee indienen. Twee dames kwamen uiteindelijk met dit radlerijsje op de proppen.

Lemon
Het bierijsje, dat vervolgens in een maand tijd werd ontwikkeld, bestaat voor 98 procent uit Bavaria's Radler Lemon. De overige 2 procent zijn vezels. Die zorgen ervoor dat het ijsje overal hetzelfde smaakt. Als je zelf radler in een ijsvormpje zou gieten en in de diepvries zou zetten, loop je namelijk het risico dat bovenin het ijsje al het koolzuur zit en onderin alle smaak.

Alcohol
In het bevroren bier zit, evenals in de radler, 2 procent alcohol. Dronken zul je er overigens niet snel van worden. Een vlugge rekensom leert dat je na zeven van deze ijsjes nog steeds mag autorijden. Niettemin moet je 18 jaar of ouder zijn om de nieuwe creatie van Bavaria te mogen kopen. Het ijsje is ook niet bepaald een dikmaker. Er zitten ongeveer evenveel kilocalorieën in als in een rijstwafel: 28.

Festivals
Deze zomer is het ijsje vooralsnog alleen te verkrijgen op festivals. Te beginnen met Wish Outdoor in Beek en Donk dat vrijdag start. „Maar vandaag hebben er al een paar supermarkten gebeld”, zegt een woordvoerder. „Die zijn ook geïnteresseerd. Het is wel onze bedoeling om ze straks ook in de winkels te verkopen.”