Volledig scherm
Bavaria wordt Swinkels Family Brewers. © ED

Bavaria verandert bedrijfsnaam in Swinkels Family Brewers

UpdateLIESHOUT - Bavaria heeft zijn bedrijfsnaam veranderd in Swinkels Family Brewers. De bierbrouwerij wil zich daarmee nog nadrukkelijker positioneren als familiebedrijf.

Swinkels Family Brewers is de nieuwe paraplunaam voor alle bierbrouwerijen die voorheen onder de vlag van Bavaria opereerden. ,,De consument gaat niets van deze naamswijziging merken", verduidelijkt directievoorzitter Jan-Renier Swinkels. ,,Het merk Bavaria blijft gewoon bestaan. Ook bieren als Palm en Rodenbach zijn straks nog net zo herkenbaar in de supermarkt of horeca."

Bavaria wil zich met de nieuwe naam nog duidelijker manifesteren als onafhankelijk familiebedrijf. Vooral in het buitenland. ,,We hebben in totaal tientallen verschillende biermerken, die we verkopen in 120 landen", zegt de topman. ,,We hebben een groot portfolio. Onze sales-afdelingen en vertegenwoordigers, in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië, kunnen nu nog beter de filosofie overbrengen. Laten zien dat we één bedrijf zijn."

Rechtszaken

De bedrijfsleiding benadrukt dat de lancering van de nieuwe handelsnaam losstaat van de rechtszaken die in het verleden over de merknaam Bavaria werden gevoerd. ,,Nee, zeker niet. We hebben tal van zaken gevoerd, tot aan het hooggerechtshof toe.", zegt directielid Peer Swinkels, die aangeeft waarom de bedrijfsidentiteit zo van belang is. ,,Je hebt tegenwoordig de multinationals, de craft-brouwerijen en de familiebedrijven. We willen graag benadrukken wat voor firma we zijn, ook omdat de bierconsument kritischer is geworden."

In het nieuwe logo staat de 'S' voor de familienaam Swinkels. De hopbel refereert aan de belangrijke grondstof voor het brouwen van bier. De Lieshoutse brouwer wilde vlak voor het driehonderdjarig bestaan, in 2019, een naamswijziging doorvoeren. ,,Om verwarring te voorkomen: volgend jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij de driehonderdste verjaardag van de Bavaria-brouwerij in Lieshout", zegt Peer Swinkels. ,,Dat staat los van deze naamswijziging voor de zakelijke markt."

Volledig scherm
Een nieuwe naam voor Bavaria. © Bert Jansen
Volledig scherm
Een nieuwe naam voor Bavaria. © Bert Jansen
Volledig scherm
Een nieuwe naam voor Bavaria. © Bert Jansen