Volledig scherm
Wilbert Savonije, Geert Motmans, Marcel van Bergen en Liesbeth Vandenrijt van Berg Motmans & Partners. © Berg Motmans & Partners

Berg & Partners uit Eindhoven in werving en selectie samen met Motmans uit Hasselt

EINDHOVEN - Berg & Partners in Eindhoven gaat voor zijn onderdeel werving en selectie de krachten bundelen met Motmans & Partners in Hasselt. Dat is in zijn specialisme een top-drie speler in België.

Berg & Partners begeleidt  organisaties bij veranderprocessen. Het met 11 vaste medewerkers actieve bedrijf organiseert ook leiderschapsreizen en verzorgt werving en selectie voor bedrijven. 

Met Motmans & Partners wordt een gezamenlijk bedrijf opgericht voor werving en selectie, Berg Motmans & Partners. Dat krijgt Eindhoven als standplaats. ,,Doordat we werving en selectie loskoppelen van Berg & Partners krijgt deze activiteit meer focus", zegt mede-eigenaar Marcel van Bergen van het Eindhovense bedrijf.  De vraag van bedrijven om ondersteuning bij hun zoektocht naar talent 'neemt progressief toe', stelt Van Bergen.

Motmans & Partners heeft  35 medewerkers op vestigingen in Hasselt en Lommel. Het is de bedoeling dat de twee bedrijven ‘over en weer hun diensten uitrollen', verklaart Van Bergen. Berg & Partners krijgt via Motmans een entree op de Belgische markt voor onder meer zijn leiderschapsreizen. Omgekeerd kan de Vlaamse partner profiteren van het netwerk van Berg & Partners in Nederland.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”