Volledig scherm
PREMIUM
Senior directeur Sebastien Dorel (r) legt samen met Qi Liu en Joris ten Thije uit hoe ze steeds meer data inzetten. © Jean Pierre Reijnen

Bij Thermo Fisher (FEI) in Eindhoven voorspellen ze met data defect aan microscoop

DATA GEDREVEN - De afdeling onderhoud van Thermo Fisher Scientific heeft sinds kort een eigen gebouw dat haast overloopt van de data over de vele elektronenmicroscopen bij klanten.

Sinds de overname van FEI Company door Thermo Fisher Scientific in 2016 staat het bedrijf alles behalve stil. Om ruimte te scheppen in de gebouwen zijn de 200 medewerkers van de service afdeling verhuisd naar een apart gebouw op het oude Philips-terrein in Acht in Eindhoven. Senior directeur Sebastien Dorel wil graag laten zien hoe hier bij de afdeling Service Innovatie intensief gewerkt wordt met data. De Fransman vindt data een onmisbaar hulpmiddel om de klanten, die beschikken over de geavanceerde elektronenmicroscopen van het bedrijf, van dienst te zijn. „We kunnen met de data die deze apparaten automatisch naar onze volgsystemen sturen veel meer zien dan alleen de fouten. We kunnen het gebruik van de apparaten ermee verbeteren. Om te beginnen kunnen we de tijd dat het apparaat niet gebruikt kan worden steeds korter maken. Tot slot kunnen we analyseren hoe de klant het systeem gebruikt en dan met hem meedenken over hoe dat te verbeteren.”