Volledig scherm
Werknemers in de ICN8 fabriek bij chipproducent NXP. © ANP XTRA

Broadcom handhaaft bod
na afwijzing van Qualcomm

EINDHOVEN - Het bod van Broadcom op Qualcomm, met of zonder NXP in Eindhoven, blijft gehandhaafd. Dit ondanks de pertinente afwijzing door de bestuurders van Qualcomm. Dat werd duidelijk uit bekendmakingen die beide Amerikaanse chipbedrijven hebben gedaan. Dit betekent dat sprake is van een vijandelijke overname, waarbij beide partijen zullen proberen zoveel mogelijk aandeelhouders van Qualcomm aan zich te binden. 

Vorige week werd bekend dat Broadcom bereid is 130 miljard dollar te betalen voor Qualcomm, waarbij de chipreus in het midden laat of Qualcomm NXP al dan niet in zijn gelederen heeft opgenomen. Qualcomm stelt dat zijn raad van bestuur unaniem heeft besloten het bod van Broadcom af te wijzen. Dit omdat het niet tegemoetkomt aan de werkelijke waarde van het bedrijf. 

Daarbij roemt topman Steve Mollenkopf zijn sterke positie als het gaat om producten voor mobiele telefonie, het internet der dingen, auto-industrie, computers en netwerken. Door ook auto-industrie te noemen lijkt Mollenkopf ervan uit te gaan dat de overname van NXP, dat daar marktleider in is, doorgaat. Qualcomm probeert NXP al een jaar over te nemen voor 47 miljard dollar.

Meewerken

Broadcom stelt dat het veel positieve reacties van aandeelhouders van Qualcomm heeft gekregen en dat zij vinden dat het bestuur zou moeten meewerken aan een overname. Volgens Broadcom zou de samenvoeging van de bedrijven een sterk, wereldwijd bedrijf opleveren met een imposante reeks aan producten met leidende technologie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement