Volledig scherm
Qualcomm-stand op de Global Mobile Internet Conference (GMIC) in Beijing. © AP

Broadcom stelt voor: vervang bestuur Qualcomm

EINDHOVEN - Omdat chipbedrijf Qualcomm niet mee wil werken aan de overname door zijn concurrent Broadcom, moet het bestuur maar vervangen worden. Broadcom heeft dat maandag verklaard. In een persbericht stelt het bedrijf voor om tijdens de aandeelhoudersvergadering van Qualcomm op 6 maart 2018 het bestuur te vervangen. In de verklaring worden elf personen genoemd die het huidige elfkoppige bestuur van Qualcomm moeten vervangen. 

Qualcomm, dat op zijn beurt al meer dan een jaar probeert het Eindhovense NXP Semiconductors over te nemen, heeft direct gereageerd met een eigen persverklaring. Daarin noemt het Qualcomm bestuur de actie van zijn rivaal een flagrante poging om controle over het bestuur van Qualcomm te krijgen. De genoemde personen zijn volgens het bestuur inherent discutabel omdat Broadcom op die manier Qualcomm wil verwerven voor een dramatisch lage prijs. 

Beide bedrijven zeggen aandeelhouders achter zich te hebben. Broadcom achter het overnamebod van 70 dollar per aandeel (in totaal 130 miljard dollar) en Qualcomm in de stelling dat dit dramatisch is ondergewaardeerd. Broadcom wil dat zijn voorstel om het bestuur te vervangen via een speciale procedure op de agenda van de aandeelhoudersvergadering komt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement