Volledig scherm
Budels Hopped 0.0% © Budelse Brouwerij

Budelse Brouwerij lanceert vierde type alcoholvrij bier

BUDEL - De Budelse brouwerij breidt zijn assortiment aan alcoholvrij bier uit met een vierde variant. Budels Hopped 0.0% wordt gepresenteerd als een bier met een 'fris en subtiel hoppig’ karakter.

De brouwerij heeft dry hopped Amarillo toegevoegd dat naar eigen zeggen voor ‘een frisse geur en kenmerkende aroma's van citrus’ van zijn jongste aanwinst zorgt.

,,Alcoholvrij bier is een biersegment dat de laatste tijd sterk groeiend is. Met de introductie van Budels Hopped 0.0% haken wij in  op deze trend", zegt Carine Arts van de Budelse Brouwerij. Het alcoholvrije malt bier van Budels is al sinds 2000 verkrijgbaar. Later volgden een alcoholvrije Radler en een donker malt bier. Volgens de Budelse brouwer bestaat behoefte onder bierdrinkers aan variatie in alcoholvrij bier. Alle huidige varianten verkopen goed, zegt Arts.

Budelse Brouwerij voert inmiddels 22 verschillende bieren. Daaronder zijn twaalf biologische bieren. De brouwerij breidde in de afgelopen jaren zijn assortiment sterk uit. De van oorsprong pilsfabrikant introduceerde ook verschillende speciaalbieren.

De brouwerij heeft zijn productie sterk geautomatiseerd. Het aantal medewerkers is volgens Arts met 20 stabiel gebleven.