Volledig scherm
De nieuwe productiehal van Canpack in aanbouw. © Canpack

Buitenlandse investeringen in Brabant op hoog peil

EINDHOVEN - De investeringen door buitenlandse bedrijven in Brabant lagen ook vorig jaar op een hoog niveau. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) telde 41 buitenlandse bedrijven die voor 306 miljoen euro investeerden in een nieuwe vestiging of in uitbreiding van een bestaande locatie.

De bedrijven zorgden volgens de BOM voor 1109 nieuwe directe banen. De aantallen liggen daarmee op een vergelijkbaar niveau als in 2017. Toen waren 39 bedrijven goed voor 134,5 miljoen aan investeringen en bijna 1150 arbeidsplaatsen. In 2016 werd een record gevestigd met 29 bedrijven, 620 miljoen aan investeringen en 2151 banen. 

Brabant was vorig jaar opnieuw de derde grootste gastheer voor buitenlandse bedrijven, na Noord- en Zuid-Holland. In Zuidoost-Brabant was de bouw van het nieuwe distributiecentrum van UPS in Eindhoven een belangrijk project. De Amerikaanse logistieke specialist investeerde 130 miljoen euro in de vestiging die ruim 200 nieuwe arbeidsplaatsen opleverde.

In Helmond trok de uitbreiding van de Poolse blikjesfabrikant Canpack de aandacht. Een derde productielijn van het bedrijf zorgde voor 120 extra banen.